Als je binnenkomt zet je je schoenen op een plank in het keukentje. Je hangt je jas op de kapstok en eventueel je tas. (de ruimte wordt afgesloten) In de gang ligt een enveloppe waar je de dana a vijf euro in kan voldoen. Ook is er een kistje van de Sangha waar je een vrijwillige bijdrage in kan doen (voor extra kosten).

Je hoeft geen eigen kussentje of plankje mee te nemen, die zijn in onze meditatieruimte aanwezig. Ook kun je als je dat wilt, op een stoel zitten.

Dan zoek je een plekje in de Zendo. Als je binnenkomt kun je de Boeddha groeten door lichtjes te buigen. Als je een plekje gevonden hebt op kussen of stoel maak je even een lichte buiging naar de andere aanwezigen en dan ga je zittten. In de zendo zijn we stil tot het moment dat we dharma delen. Hierover later meer. Een van de kerngroepleden begeleidt de avond.

We beginnen met een tekst of begeleide meditatie (ongeveer 20 minuten) Dan gaan we wat bewegen door een loopmeditatie of mindful bewegen. Dan volgt de stiltemeditatie van 10 – 15 minuten.

Daarna beginnen we aan een theeceremonie; de thee wordt volgens een ritueel geserveerd en we drinken in aandacht ons kopje thee.

Hierna is er gelegenheid tot dharmadelen. Je kunt dan, geheel vrijwillig, iets vertellen over je eigen ervaring van de avond of eerder. Dit is een oefening in aandachtig praten en luisteren. Dus we reageren niet op elkaar.

Hierna kunnen we nog een lied zingen uit de liedbundel van Plum Village Dan wordt de avond afgesloten.

Voel je welkom! Je kunt je opgeven via de website en dan krijg je een link voor de what’s app groep.